Drive-through condoleance in Corona tijd

Begin mei, mocht ik samen met de familie een bijzondere uitvaart organiseren. De 97-jarige Piet Hoogland was herstellende van een heupoperatie en had nog goede voornemens om weer op diverse motormarkten te staan in 2020, met onderdelen voor motoren. Helaas werd hij één van de slachtoffers van het Covid19/Corona virus.

Piet had door zijn contacten in de motorwereld heel veel vrienden en kennissen. Om deze mensen toch de gelegenheid te geven om afscheid te nemen, hebben we een drive-through condoleance georganiseerd. De mensen werd via een rouwkaart/advertentie/social media gevraagd om van tevoren een schriftelijke condoleance te schrijven. Deze werd door mij in ontvangst genomen en doorgegeven aan de familie. Vervolgens kon men langs de baar/kist rijden om een laatste groet te brengen aan Piet. Hierna is hij op een zijspan, onder begeleiding van zijn vrienden naar het crematorium gebracht.

Karin Mulder van RTV Drenthe had al 2 keer eerder een reportage gemaakt over deze bijzondere man en maakte de volgende reportage van de uitvaart. https://www.youtube.com/watch?v=mhfYfoXKQOM