Gedenkbos Het Plekje

Wij vinden het belangrijk om nabestaanden een plek te geven waar ze naartoe kunnen gaan om hun dierbaren te gedenken. Wij creëren hiervoor een speciaal gedenkbos. In het gedenkbos krijgt u een speciale “eigen” plek waar u de as van de overledene kunt begraven. Boven de as komt een gedenkteken van de overledene. Uw dierbare krijgt in het gedenkbos een speciale plek waar u of andere familieleden/vrienden en/of kennissen herinneringen op kunnen halen en tot bezinning kunnen komen. U mag in het gedenkbos de as begraven of deze verstrooien op het eiland. Samen met u zoeken wij een geschikte plek en maken dan een afspraak voor het begraven of verstrooien van de as. Bij het begraven van de as is het mogelijk om een inheemse boom op deze plek te planten. Het gedenkbos is gelegen bij Alteveer (Drenthe), tussen Zuidwolde en Hoogeveen.

Herinneringsplek na overlijden van dierbare in gedenkbos 

Een gedenkteken in het gedenkbos is per 5 jaar verlengbaar. Heeft u geen interesse voor verlenging van de termijn, dan kunnen wij het gedenkteken voor u weghalen, zodat de gedenkplek weer één wordt met de natuur en het bos.

In het gedenkbos kunt u een bezoek brengen aan het gedenkteken van uw dierbare, maar ook plaats nemen op 1 van de bankjes om rustig tot bezinning te komen. U krijgt hier de tijd en plek om zelf te bepalen hoe u de herinneringen aan uw dierbare wilt ophalen.

U kunt iedere dag een bezoek brengen aan het gedenkbos. Tussen zonsondergang en –opkomst is het bos niet toegankelijk i.v.m. de rust en het respect voor de dieren die er leven.

Het gedenkbos biedt voor nabestaanden een eigen plek om overledenen te gedenken. De as kan worden uitgestrooid en begraven op een plek naar keus, met daarboven een speciaal gedenkteken. Wilt u de as van uw dierbare uitstrooien of begraven in het gedenkbos? Wij komen graag met u in contact. U kunt ons bereiken door te bellen naar: 06-55933418, via de e-mail of door een bericht achter te laten in het contactformulier